DOLAR

23,5918$% -0.12

EURO

25,5572% 0.22

GRAM ALTIN

1.485,72%-0,03

ÇEYREK ALTIN

2.415,00%0,08

BİTCOİN

612012฿%0.09893

a

Denizli’de spora yönelik skandal bir olay yaşandı. 1. Amatör Ligde tutunma mücadelesi  veren Honazspor-Yıldızspor karşılaşmasında Yıldızspor 3-1 önde iken Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, sözde maça yönelik itirazlarından dolayı  tribünde tartışma başlattı. Sinirine hakim olamayan Kepenek, sonrasında zabıta ekiplerini de yanına alarak yasak olmasına rağmen maç devam ederken adeta sahayı bastı, hakemlere itirazlarını sıraladı. İkna edilmesiyle tribünde yerini geçen Kepenek’in yaptıkları hakem raporları ve görüntülerle tescillenirken, maç skoru -4 berabere bitti. Tavırlarından dolayı Kepenek’e tepki büyüyor.

Siyaset Sahanın İçine Girdi Honaz Belediye Başkanı Zabıtalarla Sahayı Bastı 410x420 - Yüksel Kepenek Zabıtayı Yanına Alarak Sahayı Bastı

Geçtiğimiz günü Honaz İlçe Stadında oynanan 1.Amatör küme 5.hafta maçında A Grubu takımlarından Honazspor ile Yıldızspor karşı karşıya geldi. Ligde kalma mücadelesi veren iki ekipten Yıldızspor ikinci yarının başlarında 3-1 önde iken, maçı tribünden izleyen Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, hakem Osman Teryaki’nin maçı taraflı yönettiğini ileri sürüp, tepki göstermeye başladı. Kepenek’in tepkisi büyüdü ve konuk takım yöneticileri ile de sözlü tartışmaya başladı. Kargaşayı, araya giren polis tansiyonu düşürmeye çalıştı. O anlar ise izleyiciler tarafından cep telefonlarıyla kayıt altına alındı. Maçı oldukça gergin bir atmosfere sürükleyen Kepenek, bu da yetmezmiş gibi sporun ruhuna yakışmayan skandal bir olaya imza attı.

Siyaset Sahanın İçine Girdi Honaz Belediye Başkanı Zabıtalarla Sahayı Bastı 2 1024x576 - Yüksel Kepenek Zabıtayı Yanına Alarak Sahayı Bastı

BÜYÜK SKANDAL…

Sinirlerine hakim olamayan,  adeta futbol maçını sabote eden Kepenek,  bu kez bütün engelleme çalışmalarına ve yasak olmasına rağmen, belediyenin kolluk kuvveti olan yanındaki zabıta ekipleriyle sahaya girdi. Ekiplerle saha içinde güya gözlemci Adem Altıntaş’ı arayan , bu arada hakemlere yönelik ardı arkası kesilmeyen tepkilerine devam etti. Tribündeki tartışmaları cep telefonu kameralarına yansıyan CHP’li Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek’in saha içine zabıta ekipleriyle girmesi fotoğraflandı. Hem görsel olarak hem de hakem raporlarıyla yaşanılan skandal olaylar  kayıt altına alındı. Sporun ruhuna yakışmayan neredeyse her türlü olaya imza atarak, futbol maçına gölge düşüren Kepenek, maç sonu ve bitiminde de sıkıntılı tavırlarını sürdürdü. Maç bu yaşanılan olayların ardından 4-4 berabere sonuçlandı. Yıldızspor bu sezon ilk puanını aldı ama son sıradan kurtulamadı. 4 puanda kalan Honazspor ise 8 takımlı ligde, düşme hattının hemen üstünde 6.sırada yer aldı.

Siyaset Sahanın İçine Girdi Honaz Belediye Başkanı Zabıtalarla Sahayı Bastı 4 577x1024 - Yüksel Kepenek Zabıtayı Yanına Alarak Sahayı Bastı

SOSYAL MEDYADAN DA KİN KUSTU

Maça yönelik eleştirilerini sosyal medyaya da yansıtan ve Facebook’tan paylaşan Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek,  gerilimi tırmandırmayı sürdürdü. Yaptığı sosyal medya paylaşımlarıyla maçın hakemlerine ve gözlemcisine verdi veriştirdi. Gözlemcinin maçta olmadığını yineleyen Kepenek, “ Honaz’ın hakkını yedirmeyiz” diye yazarak, üstü kapalı olarak, hakemleri ve gözlemcileri etti.

“İLK DEFA BÖYLE BİR OLAYA ŞAHİT OLDUM”

Yeni Asır Muhabiri Sebahattin Alp’in olayla ilgili sorularını yanıtlayan  Denizli İl Hakem Kurulu Başkanı Hayati Ünal, “ 38 yıllık meslek kariyerimde belediye başkanının sahaya girmesi gibi bir olaya şahit olmadım. Yakışık almamış. Güya gözlemci yokmuş. Böyle bir şey mümkün mü? Ne yalan uyduracaklarını bilememişler. Başkanın sahada yok dediği gözlemci Adem Altıntaş ve hakem Osman Teryaki’den maçla ilgili olarak ek raporlar geldi. Maçla ilgili kararları verecek birimler varken, başkanını sahaya girmesi kötü bir örnek. Hakemle konuştum. Başkan Kepenek, hakemlere hakarete varan sözler söylemiş. Raporda da bunları belirtmiş” dedi.

Siyaset Sahanın İçine Girdi Honaz Belediye Başkanı Zabıtalarla Sahayı Bastı 2 406x420 - Yüksel Kepenek Zabıtayı Yanına Alarak Sahayı Bastı

“MORALİMİZ BOZULDU”

Yıldızspor futbolcusu Mustafa Bozkayalar, maç oynanırken başkanı Yüksel Kepenek’in söylene söylene 65.dakikada sahaya girdiğini gördüğünü ve moral motivasyonlarını bozduğunu belirterek, “ 65.dakikada  3-1 önde iken başkanın sahaya girmesinden sonra  4-3 yenik duruma düştük ve son anda skoru 4-4 yaptık ve 1 puanı zor kurtardık. Başkan sosyal medya paylaşımında ona bile itiraz etmiş. Anlayamadık. Yenilseydik hoşuna gidecekti herhalde” dedi. Yıldızspor’un Yöneticileri de durumu kınayan açıklamalarda bulundu.

Siyaset Sahanın İçine Girdi Honaz Belediye Başkanı Zabıtalarla Sahayı Bastı 600x420 - Yüksel Kepenek Zabıtayı Yanına Alarak Sahayı Bastı

“ÇOK ÜZÜCÜ BİR OLAY”

Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ayşe Sarıkaya’da yaşanılan durumu üzücü olarak yorumlarken şunları söyledi, “Sporun ruhuna, centilmenliğine yakışmayan bir olay yaşandı. Hakem raporları da toplandı. Bir Belediye Başkanının yasak olmasına rağmen ayrıca zabıta ekipleriyle sahaya girmesini anlamakta zorlanıyorum. Böyle olayları tasvip etmiyoruz” dedi.

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

Johnny Hamilton Merkezefendi Basket’te

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.